Liviu Dragnea s-a declarat foarte îngrijorat de pasivitatea ANAF și i-a transmis președintelui ANAF, Ionuț Mișa, că trebuie să colecteze banii de la toți contribuabilii, inclusiv de la Klaus Iohannis.

„Dacă domnul Mișa și Teodorovici au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală. Nu vreau să îi întreb la telefon, îi întreb public”, a mai spus Liviu Dragnea vorbind despre casa din centrul Sibiului pe care Iohannis a pierdut-o definitiv în instanță în urmă cu doi ani. ,,Plângerea penală în acest dosar a devenit o minge de ping-pong între DNA și Parchetul Sibiu, deși este vorba de case obținute prin fals și sute de mii de euro care nu mai sunt dați înapoi statului român”, a concluzionat el.

Imediat după cererea liderului PSD, Ministrul Finanțelor a declarat: ,,Chiar acum 20 de minute i-am cerut lui Ionuț Mișa sa prezinte situația. Obligația sa este de a face imediat orice demers legal, pentru a recupera orice fel de suma. Indiferent ca e președintele Iohannis sau altă persoană fizică și juridică este obligat, știe legea foarte bine și este obligat să facă acest lucru. O să vă prezint datele publice de la FISC și ce a făcut statul pentru a recupera această sumă”.

,,În mod normal, orice venit se prezintă în declarația de avere. Orice altă sumă care nu se regăsește în această declarație este o sumă provenită altfel decât spune legea. Klaus Iohannis a fost și primar și la fel a avut obligația să depună o declarație de avere”, a mai spus Eugen Teodorovici, întrebat despre sumele realizate de Klaus Iohannis ,,din meditații”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday