Liviu Dragnea i-a răspuns lui Klaus Iohannis, care a spus despre el că „este un infractor care progresează în domeniul fake news”. Liderul PSD susține că președintele este un „om iritat, nervos și în panică, deoarece vede că sistemul odios care l-a protejat se destramă” și că discursul acestuia seamănă din ce în ce mai mult cu „placa folosită de Kovesi, atunci când a apărut scandalul cu înregistrările de la DNA Ploiești”.

Dragnea a mai spus că „avem un președinte întors cu cheița care n-are curaj să ia decizii. Mai apare câte un episod cum e chemată soția la audieri, mai apare câte un dosar. Iohannis e tonomatul statului paralel”.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

„Vreau să spun câteva lucruri despre evenimentele recente. Vreau să comentez reacția lui Iohannis de marți. Am văzut un om în panică, nervos și iritat. Este firesc, pentru că de fapt vedem un președinte panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat. Vede cum se strânge funia în jurul părului și se gândește serios la momentul când va da socoteală la ilegalitățile pe care le-a săvârșit.

Referitor la documentele pe care vi le-am arătat luni. Președintele României nu este un om obișnuit, este cea mai mare funcție din stat. A pus placa cu infractorul. Dacă ne aducem aminte, mai era cineva care folosea placa asta, Kovesi. Când a apărut scandalul cu înregistrările, când s-a discutat serios despre Onea și Portocală, a spus că astea sunt minciuni și e un asalt al infractorilor. S-a dovedit că cei doi indivizi erau mai penali decât restul.

La fel și Iohannis. Dacă folosește atât de mult cuvântul “infractor”, poate deveni periculos pentru un om care a comis infracțiuni, după cum s-a dovedit. Trebuie să răspundă votanților și tuturor românilor. N-are importanță de unde vin afirmațiile.

Să vedem cine este mincinosul. Mi-am notat câteva lucruri. Mai știm când spunea că n-a avut dosar penal și n-a fost cercetat penal. Aflăm că a avut nouă dosare penale, unul clasat cu 2 zile înainte să-și depună candidatura. A știut despre ele, mai ales că despre unul dintre ele a fost documentat de Lazăr, așa cum reiese din dosarul de candidatură. Cei doi ne-au mințit cu seninătate, Lazăr se arătă mirat că s-au semnat protocoale, deși el semnase înainte protocoale cu SRI.

Despre Fake-uri. Cele șase dosare conțin doar documente reale, din dosarele de judecată care-l vizează pe Iohannis. Sunt documente și comunicate ale Administrației Prezidențiale. Cum să spui că niște comunicate ale instituției tale sunt fake-uri? Găsim de exemplu un testament fake, pe baza căruia Iohannis a luat cu japca o clădire care aparținea statului. În acte apar și soția și soacra sa, în calitate de moștenitori fake.

Veți găsi un dosar de vânzare-cumpărare fake. Când mai multe instanțe de judecată spun c-ai fost cumpărător, iar tu minți, înseamnă că ai făcut uz de fals, iar asta e infracțiune. Președintele poate fi considerat astfel infractor. Nu poate să răspundă, pentru c-ar însemna să mintă.

În acele dosare găsim și declarații de avere fake. Și-a diminuat de câteva zeci de ori sumele obținute din chirii. Nu vrea să răspundă nici aici. Nu vrea nu poate sau nu știe cum.

În acele dosare găsim și declarații de avere fake. Și-a diminuat de câteva zeci de ori sumele obținute din chirii. Nu vrea să răspundă nici aici. Nu vrea nu poate sau nu știe cum.

Despre hoțul neprins negustor cinstit. Hoțul știe că este hoț. De asta își mai permite să pozeze în negustor cinstit, dar adevărul va ieși la iveală. Mulți jurnaliști cu curaj au prezentat aceste dosare, alții au depus plângeri, dar aceste lucruri sunt băgate la sertar de procurori. Cine citește cele șase dosare, se poate gândi că Iohannis poate fi considerat infractor. Cum se va întâmpla mereu, un procuror cu curaj va investiga toate acele acuzații.

Despre secția de investigare a magistraților. Încet vedem de ce a fost atâta presiune ca această secție să nu funcționeze. Până acum era sub controlul lui Kovesi, iar orice magistrat care l-a apărat pe Iohannis știa că e apărat de protejată Kovesi.

Magistrații văd că nu mai trebuie să fie speriați de șantajele DNA, pentru a acoperi infracțiuni destul de clare.

Se conturează faptul că avem un președinte întors cu cheița care n-are curaj să ia decizii. Mai apare câte un episod cum e chemată soția la audieri, mai apare câte un dosar. Iohannis e tonomatul statului paralel. Mai vorbim luni, când apare a două valiză.