Liviu Dragnea a declarat, după ședință Comitetului Executiv al PSD, în care s-a stabilit lista candidaților partidului social democrat la alegerile europarlamentare, că abia așteaptă referendumul pe Justiție.

„Eu de abia aștept să organizeze referendumul. Nu am discutat în Comitetul Executiv, dar eu abia aștept. Va fi un prilej foarte bun să răspundă la alte întrebări ca de exemplu câte case furi de la stat ca să ajungi președinte? Eu am spus că de abia îl aștept. Nu vreau să-i dau idei. Dacă invită partidele la consultări, o să iau o decizie”, a declarat liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că nu consideră că organizarea referendumului în ziua alegerilor parlamentare dezavantajează PSD. „Prezența la vot nu, noi cerem tuturor să vină la vot. Sper că multă lume a înțeles ce înseamnă Parlamentul European și cât contează calitatea europarlamentarilor. Că ne place sau nu, trebuie să avem oameni competenți. Nu am avut niciodată un scor țintă, o să luăm câte mandate hotărăsc românii să ne dea”, a spus șeful PSD.

Despre decizia lui Florin Iordache de a sesiza CCR în legătură cu completurile specializate de trei judecători de la Înalta Curte:

Am vorbit cu Iordache astăzi, m-a informat că a luat decizia vineri. A făcut-o ca președinte al Camerei Deputaților pentru că în opinia lui este un conflict juridic.

E o coincidenta ca avocații au cerut același lucru? E o coincidență și că respir. Văd că abordarea e foarte interesantă. E o comparație forțată, dar problema se pune la cel care sesizează încălcarea legii nu la cel care încalcă. Deja CCR a descoperit un fapt destul de grav. Dacă și acum au dreptate în speța asta, iertați-mă, e exagerat ca un român să își dorească un proces corect?

Nu știu dacă depun, îmi mai dă cineva viața pe care mi-au distrus-o? Cu ce mă avantajează dacă depun contestație în anulare? Miza mea nu mai este să fiu premier, miza mea e programul de guvernare.

Gândiți-vă la oameni care au stat în pușcărie degeaba, dincolo de manipulări. O societate nu se poate construi nesănătos. Statul de drept nu înseamnă statul de drepți.

Cu ce să mă ajute completul de trei specializat? Habar n-am.

Am văzut ce spune Dogioiu, cum să mă condamne mai repede. Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie ca să doarmă liniștit. Klaus, poate nu intru! În orice țară ca afară așa ceva nu ar fi acceptat, o să lupt până la capăt cu toată coloana mea.

Guvernul și PSD nu se ocupă doar de asta, dar n-am nicio șansă să vă spun altceva în discuțiile cu voi. PIB, investiții, mii de proiecte din comunitatea locală, prima autostradă, cu asta se ocupă PSD. Doar că la conferințe mă duceți la alte discuții.

Mi-am asumat și acum răspunsul clar eu l-am mai dat, sunt momente când un partid trebuie să își asume consecințe electorale. Este o chestiune asumată. Oamenii simt gama din programul electoral. Dar oameni ca Iohannis mint. O să avem timp să discutăm.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday