Puburile s-au închis la ora 22 și, imediat după aceea o mare mulțime de oameni s-a adunat în Concert Square, zona de relaxare a orașului, într-o aparentă sfidare a regulilor de distanțare, cu două ore înainte de impunerea Nivelului 3 de restricții.

Poliția a anunțat că a dispersat pașnic mulțimea, dar o filmare postată de un ziar local arată cum o mașină de poliție ce trece prin mijlocul acesteia este atacată de petrecăreți.

Sky News a cerut și medicilor de la Terapie Intensivă (cei care au grijă de bolnavii cu Covid) să comenteze incidentul din centrul orașului, iar unul dintre ei s-a declarat „extrem de enervat și dezamăgit” de faptul că acestor tineri „nu le pasă că oamenii mor din cauza epidemiei”.

Guvernul Johnson a impus de noaptea trecută restricții pe trei paliere, în funcție de indicele de răspândire al virusului în comunitate. Zona Liverpool este singura introdusă deocamdată în nivelul maxim de restricții, sălile de gimnastică, cele de jocuri de noroc, barurile și cafenelele în care nu se servește mâncare fiind închise pe o perioadă nedeterminată (dar nu mai mult de șase luni), iar întâlnirile între persoanele care nu locuiesc în aceeași casă fiind interzise. Școlile, restaurantele și universitățile vor continua să funcționeze.

Surse alternative: SkyNews, Echo

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday