Toate zborurile către sau dinspre aeroporturile lituaniene prin spațiul aerian din Belarus sunt interzise”, a anunțat ministrul Transporturilor, Marius Skuodis, în ședință de guvern de la Vilnius. Restricția intră în vigoare de mâine.

Decizia vine după ce un avion Ryanair care zbura din Grecia în Lituania a fost redirecționat către Minsk, iar imediat după aterizare, bloggerul Roman Protasevici, critic al președintelui Lukașenko, a fost arestat. Directorul Ryanair consideră că deturnarea avionului a fost o acțiune susținută de autoritățile din Belarus, aparent orchestrată de agenți KGB. ”Avem motive să credem că agenții serviciului se aflau la bordul aeronavei”, a spus Michael O’Leary.

Imediat după incident, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a declarat că va recomanda evitarea spațiului aerian al acestei țări, iar NATO a cerut o anchetă internațională.

Sursa alternativă: BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday