Armata Israeliană a transmis că lunetiști, soldați cu lansatoare de umăr și membri ai agenției de informații Shin Bet din Israel au atacat, marți dimineață, orașul Nablus din Cisiordania, și au avut ca obiectiv distrugerea unui laborator de bombe. 

Presa locală scrie că pe lângă liderul respectivei grupări, au fost uciși trei membri ai unei miliții nou-formate care acționează independent de facțiunile consacrate, dar și doi localnici neînarmați care se întorceau de la serviciu. Alte 21 de persoane au fost rănite, printre care și ofițeri ai Autorității Naționale Palestiniene, despre care Israelul spune că au fost răniți fără intenție.

Premierul israelian Yair Lapida, care are acum pe agendă asigurarea unui nou mandat în urma alegerilor de la 1 noiembrie, a declarat că statul va continua să aprobe astfel de operațiuni de atac asupra grupărilor militante din Nablus și din alte orașe: Nu vom ceda nici măcar un moment”.

Nablus, al doilea oraș din Cisiordania, a fost supus unei blocade militare israeliene în ultimele zile, iar circulația a fost restricționată sever. Peste 100 de palestinieni din Cisiordania au fost uciși în acest an, un record al ultimilor șapte ani.

Autoritatea Națională Palestiniană guvernează Fâșia Gaza și aproape jumătate din teritoriul Cisiordaniei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday