Eugen Tomac a oferit la Digi24 detalii referitoare la redactarea moțiunii de cenzură „Guvernul Dăncilă, o binecuvântare pentru Liviu Dragnea, un blestem pentru români” și a subliniat că este nevoie de un consens în Opoziție pentru ca moțiunea să fie depusă cât mai curând.

Acesta a subliniat, între altele, că e nevoie de un guvern credibil și capabil pentru președinția Consiliului Uniunii Europene și că e dispus să discute cu PSD.

Principalele declarații ale liderului PMP:

A fost un dezastru cum s-a gestionat criza pestei porcine sau elementele din 10 august. Am redactat propunerile, le-am transmis colegilor de la PNL și USR. Voi discuta astăzi cu președinții celorlalte partide, cred că e nevoie de un dialog intens ca în cea mai scurtă perioadă să depunem o moțiune de cenzură. Avem nevoie de un nou guvern, nu putem intra în 1 Decembrie cu cabinetul Dăncilă.

În mod sigur dacă se declanșează o criză președintele are cel mai greu cuvânt de spus. Este obligatoriu să existe un dialog cu președintele, dar e nevoie de un consens în Opoziție inițial.

Despre un nou cabinet este o chestiune care ține de negocieri. Actualul cabinet nu poate fi înlocuit fără voturi PSD. Dincolo de ce vor partidele politice și parlamentare este responsabilitatea președintelui pe cine numește în fruntea Executivului.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday