Victor Ponta transmite într-o postare pe Facebook că respinge propunerile de a reveni în PSD. Și Adrian Țuțuianu a menționat la Digi24 că “Este inacceptabil că ne cheamă înapoi Oprișan, cel care a propus de fapt excluderea noastră”.

Mesajul lui Ponta:

“Ah – nici nu va inchipiuiti ce bine ne simtim cand spunem NU!!! Noi suntem ProRomania si suntem foarte multumiti cu asta! Chiar suntem ALTFEL si ramanem asa!

Noi de la ProRomania suntem oameni liberi – chiar NU suntem de vanzare ca altii! Chiar nu ne batem joc de cei care ne-au votat! Chiar nu spunem ceva duminica la vot si facem marti invers! Chiar nu ne facem iar “frati” cu hoti si incompetenti ca sa primim si noi un pic de “ciolan”! Chiar am inteles ce au vrut sa spuna oamenii prin votul din 26 Mai si nu ii sfidam si nici nu incercam sa ii prostim! Chiar am inteles ca problema Romaniei nu era omul Liviu Dragnea – ci “Sistemul Liviu Dragnea” – si toti acum vor sa ramana in “Sistemul LD” dupa ce au scapat rapid de om!

Stiu ca unii pur si simplu nu inteleg cum este sa ai onoare, cuvant, rusine! Stiu ca l-au criticat pe Dragnea pana au primit o functie sau un contract si pe urma l-au laudat! Stiu ca il slujeau pana ieri pe Dragnea si azi spun ce rau era si cum era vinovat de toate!

Stiu ca isi inchipuie ca ii pacalesc iar pe romani – a plecat Dragnea si ei sunt toti curati, frumosi si destepti – doar Dictatorul era rau!

Ma uit la ce fac unii lideri PSD acum si revad scenele de la si dupa CPEX al PCR din 1989! Cred ca au uitat ce s-a intamplat dupa 1989 si cum au terminat oamenii aceia!

Eu am fost intre acesti indivizi si am facut aproape tot ce faceau si ei – am primit de la romani un mesaj in 2014-2015 si vreau sa arat ca l-am inteles! Am muncit si suferit atata timp ca sa dovedesc ca m-am schimbat in bine – exista ceva pe lume care sa ma faca sa revin in “mlastina”?!? NU

Echipa ProRomania merge mai departe – pe un drum pe care l-am ales , foarte dificil ; dar este drumul corect! Ii aateptam alaturi de noi pe toti cei care nu isi vand sufletul pentru bani, functii si avantaje meschine!”

Ponta a continuat să vorbească despre acest subiect în direct la Digi24: Categoric nu facem alianțe cu alte partide. Nici nu se pune problema. Pe unii îi primim în Pro România, pe unii nu. Nu o să vedeți pe Codrin Ștefănescu sau Cătălin Rădulescu că vor fi lăsați să se alăture nouă. Vom face o selecție. Vom susține o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Cred că în perioada următoare sunt parlamentari care vor veni la noi”.

Și Adrian Țuțuianu a vorbit despre revenirea în PSD la Digi24: Nu putem vorbi despre așa ceva. Dacă facem o recapitulare, ce scriam în urmă cu șapte luni, s-a adeverit. Am prezis că PSD este în cădere. Este inacceptabil că Oprișan ne invită să revenim în PSD, în condițiile în care el este cel care a cerut de fapt excluderea noastră din partid. Cred că Pro România trebuie să-și continue drumul”.

Gabriela Firea a lansat astăzi o invitație către foștii membri ai PSD care au trecut la Pro România de a reveni în partid: “Dacă nu se întorc, să se stabilească o alianță PSD-Pro România”.

Știre în curs de actualizare