Liderii Coaliției au reușit să ajungă la acest acord după două zile de discuții și negocieri.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban, președintele PNL:

 • După 2 zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să crească încrederea între parteneri și să crească performanța mecanismelor de funcționare a coaliției. Suntem conștienți că trebui să asumăm buna guvernare și a pune în practică programul de guvernare.
 • Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii. Suntem preocupați de o guvernare care să îmbunătățească viața cetățenilor.

  Declarațiile președintelui USR, Dan Barna: 

  • Coaliția a depășit o situație delicată, iar funcționarea ei ține de încredere, respect și reguli. Am reușit să avem o completare a acordului inițial și avem încrederea că vom putea să ducem mai departe România în lupta cu covid și să o scoatem din pandemie. Să o ducem pe direcția îmbunătățirii sănătății.
  • Am agreat principii de funcționare a coaliției și a guvernului, priorități din programul de guvernare, tocmai ca cetățenii să vadă că avem competența și resursele necesare să mergem mai departe.
  • Pandemia și campania de vaccinare rămân prioritatea noastră. Vaccinați-vă și convingeți și pe alții să se vaccineze.

  Vicepreședintelui Plus, Dragoș Tudorache: Mâine vom face o propunere pentru un nou ministru la Sănătate, propunere pe care o veți afla mâine.

  Kelemen Hunor, președintele UDMR:

  • Această coaliție nu are alternativă. Mă bucur că am ajuns la un consens pentru continuare. În acest act adițional, nu există lucruri extraordinare, ci lucruri pentru funcționare și decizii coerente.
  • Nu am adăugat nimic la programul de guvernare. Armonizarea în coaliție necesită răbdare, echilibru, empatie. Nu e ușor, nu merge bine în fiecare clipă, dar important e că partenerii sunt conștienți de responsabilitatea asumată la preluarea guvernării.
  • Vreau să cred că acesta este singurul act adițional și nu mai e cazul să semnăm altul.

  Premierul, Florin Cîțu:

  • Azi a fost un pas important pentru coerență și guvernare eficientă.
  • Este important să avem o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății care va prelua un minister dificil și va avea susținerea mea. Mă voi asigura în continuare că deciziile le vom lua ca și până acum, după consultări.

  Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

   

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday