Decizia a fost anunțată pe Facebook de fostul ministru al Muncii. Lia Olguța Vasilescu a mai precizat că speră că ,,președintele Klaus Iohannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”.

Mesajul publicat de Lia Olguța Vasilescu pe Facebook: ,,Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține președinția UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sută din voturi și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dăncilă care m-a propus și cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016.

Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație #totdeaunacelmaideșteptcedează”.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a respins de mai multe ori propunerea Liei Olguța Vasilescu ca ministru al Dezvoltării. După ultimul anunț de respingere, fostul ministru al Muncii declara că  va depune o plângere penală împotriva președintelui Iohannis, pentru abuz în serviciu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday