Interdicția care vizează parlamentarii nevaccinați a fost necesară pentru a promova încrederea publicului în politicile guvernului de control al infecțiilor cu Covid”, a declarat deputatul Janis Rancans, inițiatorul legii. Măsurile restrictive, care prevăd și o reducere a remunerației, au fost aprobate cu votul a 62 de parlamentari din totalul de 100. Acestea vor intra în vigoare de luni și se vor aplica până la mijlocul anului viitor.

Letonia este una dintre țările membre ale Uniunii Europene cu cele mai scăzute rate de vaccinare a populației (aproximativ 55% cu schema completă) și prima care a reintrodus măsuri restrictive în toamnă, când numărul mare de cazuri de coronavirus amenința să suprasolicite sistemul medical.

Țara cu o populație de 1,9 milioane de persoane a înregistrat până acum 236.765 de infecții și 3.646 de decese de Covid, de la începutul pandemiei.

Sursă: Reuters.

Sursa Foto: Cateyeperspective / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday