Reacțiile fostului procuror-șef al DNA vin la o zi după ce a anunțat că a contestat la CEDO revocarea din funcţie.

,,Nu este vorba despre bani, nu am solicitat plata unei despăgubiri. Vorbim despre lucruri de principiu. Practic, într-o procedură în care eu nu eram parte, nu am fost citată, nu am avut dreptul să îmi fac apărarea, mi s-a aplicat o sancțiune de către CCR, cu toate că acestă atribuție nu este prevăzută. Orice cetățean al acestei țări are dreptul să conteste o astfel de măsură, ori în cazul meu decizia a fost definitivă. Doresc stoparea îngenuncherii procurorilor”, a spus astăzi Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă DNA a mai declarat că nu dorește repunerea pe funcție, dar că se încearcă stoparea independenței procurorilor, ,,a celor care doresc să investigheze cazuri”.

Laura Codruța Kovesi nu a vrut să comenteze solicitarea ministrului Justiției de revocare din funcție a procurorului general, dar a spus că ,,solicitarea la CEDO urmărește ca această procedură abuzivă să nu fie aplicată și altor procurori”.

Amintim că în contestația la CEDO, Laura Codruța Kovesi arată că prin decizia CCR (invocată acum de Toader și în cazul procurorului general Augustin Lazăr) i-a fost încălcat dreptul la apărare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday