New York Times publică un articol despre periclitarea luptei anticorupție în România și eliminarea independenței procurorilor. Publicația notează că în fiecare an de când Laura Codruța Kovesi a primit postul de procuror-șef al DNA aproximativ 1.200 de persoane au fost cercetate pentru corupție și 1.000 au fost condamnate. Printre cei acuzați s-au numărat 14 miniștri, 39 miniștri adjuncți, 14 senatori și un deputat în Parlamentul European.

Procurorul-șef al DNA a mai spus pentru New York Times că schimbarea mentalităților este grea, dar că ultimii cinci ani au însemnat mult pentru România.

Publicația vorbește și despre mitingul PSD, amintind că organizatorul acestuia, Liviu Dragnea,  a fost condamnat pentru fraudă electorală, suspectat de furtul a milioane de dolari din fondurile Uniunii Europene și așteaptă un verdict într-un caz care implică abuz de putere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday