Sute de persoane sunt date dispărute și un număr necunoscut de oameni au murit, după ce un baraj s-a prăbușit în sud-estul Laosului, informează presa de stat.
Prăbușirea barajului hidroelectric din provincia Attapeu, care s-a produs luni noaptea, a dus la inundarea a șase sate, a declarat agenția de știri din Laos, citată de BBC. Mai multe persoane au decedat și câteva sute sunt date dispărute, adaugă sursa citată.

Mai mult de 6600 de oameni au rămas fără adăpost din cauza inundațiilor, afirmă rapoartele.

Motivul cedării barajului Xepian-Xe Nam Noy nu este clar.

Primul ministru Thongloun Sisoulith și-a amânat întâlnirile guvernamentale și a plecat în zona afectată din districtul Sanamxay, împreună cu înalți oficiali, pentru a monitoriza eforturile de salvare, afirmă mass-media de stat.

Autoritățile locale au apelat la autoritățile guvernamentale și alte comunități pentru a contribui la acordarea ajutoarelor de urgență victimelor, cum ar fi îmbrăcăminte, hrană, apă potabilă și medicamente.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday