Cinematografele din SUA au avut astfel cel mai bun weekend de după lansarea unui film, de când a început pandemia. La nivel global, producția a câștigat 85 milioane de dolari în cinematografe.

Suma este totuși mai mică decât câștigau în general peliculele lansate în perioada Crăciunului. În același timp, filmul anterior din seria Wonder Woman (2017) câștiga peste 100 de milioane de dolari doar în SUA, în primul weekend de la lansare.

“Wonder Woman 1984” (buget de aproximativ 200 de milioane de dolari) este însă prima încercare a Warner Bros de a face debutul unor blockbustere, atât online, cât și în cinematografe, în aceeași zi, în timp ce studioul se confruntă cu consecințele pandemiei din SUA. Pe 25 decembrie a mai debutat și producția “Soul”, care a beneficiat de aproximativ 150 de milioane de dolari.

Reamintim, Warner Bros a anunțat luna aceasta că își va lansa toate filmele anul viitor concomitent pe platforma de streaming HBO Max și în cinematografe. Vestea a “șocat” industria și a adus numeroase critici, în timp ce acțiunile cinematografelor s-au prăbușit în zilele ulterioare anunțului.

Rezultatele relativ slabe (comparativ cu anii anteriori) de la box office pentru “Wonder Woman 1984” ar trebui să valideze strategia Warner. Lansarea filmului pe HBO Max ar trebui, de asemenea, să contribuie la creșterea abonamentelor la serviciul de streaming. 

Financial Times notează că cinematografele au pierdut aproximativ 32 de miliarde de dolari anul acesta. În timp ce prezența în sălile de film a revenit în unele țări, cum ar fi Coreea de Sud, cea mai mare piață de filme, adică SUA, nu a reușit să-și revină.

În același context, Sony a amânat majoritatea lansărilor sale importante pentru anul viitor sau chiar pentru 2022, în timp ce Universal, deținut de Comcast, a experimentat cu debuturi digitale plătite.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday