Klaus Iohannis a criticat din nou Guvernul și PSD. Președintele le-a reproșat că nu și-au îndeplinit promisiunile electorale din domeniul sănătății. Șeful statului a acuzat partidul social democrat că nu vrea să construiască noi spitale sau să le renoveze pe cele existente, pentru că dacă ar vrea „nu ar fi trebuit decât să acceseze bani europeni. Avem fonduri pe care PSD nu vrea să le folosească”.

„Din păcate, actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puțin de 8 spitale regionale și un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat și votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca și în economie, educație, infrastructură, și de promisiunile în domeniul sănătății s-a ales praful”, a declarat Iohannis.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

„Știu cu ce se confruntă medicii și tot personalul din acest sistem. Am văzut oameni care lucrând în condiții precare încearcă să-și facă bine meseria. Dumneavoastră, cei prezenți aici reprezentați spitale cu tradiție, al cărui atribut comun îl consideră perseverența de a salva pacienții în ciuda dificultăților.

Din păcate, actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puțin de 8 spitale regionale și un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat și votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca și în economie, educație, infrastructură, și de promisiunile în domeniul sănătății s-a ales praful.

Agenda e acaparată de problemele personale ale celor certați cu Justiția. Este revoltător că ministrul Sănătății a pornit o campanie de imagine în spitalele din țară. Cum să creadă cineva că PSD va construi spitale?

Cei mai mulți medici sunt și rămân însă profesioniști. Ce fac guvernanții ca să-i ajute? Mai nimic. Nici în domeniul resurselor umane obiectivele nu au fost îndeplinite. Rezidențiatul nu a fost reformat, iar în momentul de față nu există o planificare.

Numărul de posturi nu este corelat cu numărul absolvenților și cu necesarul resurselor umane. Ne confruntăm în continuare cu dezechilibre urban rural, pe specialități, iar exodul nu a fost rezolvat.

PSD nu mai poate păcăli pe nimeni. Dacă și-ar fi propus să reabiliteze spitale nu ar fi trebuit decât să acceseze bani europeni. Avem fonduri pe care PSD nu vrea să le folosească. Viitorul în Medicină înseamnă inovare, sustenabilitate.

Un act medical de calitate nu poate exista în absența unor spitale curate care să nu ducă lipsuri. Avem nevoie de mai multe exemple precum cele oferite de dumneavoastră”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday