Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, după summitul NATO de la Bruxelles.  A răspuns și la întrebări despre politica internă.

Principalele declarații:

Nu sunt implicat în condamnarea lui Dragnea. Nu am apucături dictatoriale. Este evident că omul și-a luat o pălărie prea mare. E îngijorător, nu face față. Lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, la familie, o abordare inadecvată. Dacă ar fi un simplu politician aș lăsa-o așa, dar e îngrijorător. Conduce cel mai mare partid, este președintele Parlamentului și conduce prin interpuși Guvernul. Nu tegiversez, îmi exercit prerogativele constituționale și trebuie să fac acest lucru pentru că sub conducerea lui Dragnea se legiferează prost.

O să fac ce am făcut și până acum, exact ce este scris în Constituție. Sunt un președinte care respectă Constituția, dar asta înseamnă și că voi folosi instrumentele constituționale în continuare.

CCR tocmai v-a respins sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară ca neîntemeiată, promulgați această lege?

Nemulțumirile se pot citi în documentul făcut public, iar ceea ce pot să fac este scris în Constituție.

La DNA și la DIICOT avem șefi interimari în acest moment. Până la finalul lunii, ministrul Justiției a anunțat că va face o propunere pentru un nou șef la DNA.

Voi lua o decizie săptămâna viitoare în ceea ce privește numirea unui procuror-șef la DIICOT.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday