Klaus Iohannis a precizat faptul că va respecta Constituția României în cazul deciziei Curții Constituționale, în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Așteptăm motivarea Curții, după care vom comunica ce trebuie făcut și ce vom face mai exact”.

Președintele a subliniat, totodată, faptul că această decizie a Curții vorbește despre o chestiune foarte concretă, care ține de revocarea sau nerevocarea procurorului-șef al DNA, însă în realitate este vorba și despre alte teme, precum statutul procurorilor: „Sunt convins (și voi acționa în consecință) că procurorii trebuie să fie indepenenți. În niciun caz nu trebuie să fie controlați politic. Nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru”.

Întrebat dacă ia în calcul varianta de a nu da curs deciziei CCR, Iohannis a răspuns: „Iau în calcul să respect statul de drept din România, să-l intaresc, să am grijă să rămână procurorii independenți. O decizia a CCR nu poate fi discutată prin referendum. Prin referendum pot fi discutate problemele din punct de vedere al construcției statului.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday