Klaus Iohannis a declarat înaintea consultărilor cu partidele politice pentru revizuirea Constituției că “Se poate constitui o nouă majoritate parlamentară, iar dacă PSD nu a înțeles lecția din 26 mai, cetățenii mai au trei runde de alegeri în care să îi facă să înțeleagă”.

Săptămâna trecută, Iohannis a anunțat că va convoca partidele politice pentru consultări pe tema modificării Constiuției.

Președintele a mai spus că “Referendumul pentru revizuirea Constituției îl voi organiza când se poate, cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar condițiile pentru o amplă revizuire a Constituției nu sunt date”.

Declarațiile președintelui: 

“Ne pregătim de sesiunea de consultări cu partidele politice. Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost câștigat de mine împreună cu românii. Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în legislație, în Constituție și în lege.

Avem cele două chestiuni care rezultă din răspunsul covârșitor afirmativ al românilor: interdicția amnistiei și grațierii și interdicția dată Guvernului de a emite OUG în domeniul Legilor Justiției, a politicii penale și trebuie introdusă o prevedere care permite atacarea OUG și altor instituții decât Avocatul Poporului.

O abordare fundamental greșită din partea PSD, trebuia după această palmă să se abțină de la orice OUG. În schimb, ei au răspuns și au adoptat ieri o ordonanță privind legislația electorală, și anume alegerea președinților de consilii județene. 

Eu cred că se poate constitui o nouă majoritate parlamentară pentru că partidele au înţeles importanţa votului dat la referendum. Dacă PSD nu a înțeles lecția din 26 mai, cetățenii mai au trei runde de alegeri în care să îi facă să înțeleagă.

Acum, sigur, la consultări, pe lângă aceste două teme evidente, voi aborda și chestiuni legate de urmările politice ale votului pe referendum și europarlamentare. Este evident că trebuie să reluăm discuția despre statul de drept din România, discuția pe îmbunătățirea Legilor Justiției.

În acest moment, după părerea mea, condițiile pentru o amplă revizuire a Constituției nu sunt date. Referendumul pentru revizuirea Constituției îl voi organiza când se poate, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Despre respingerea ridicării imunității domnului Tăriceanu, cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD-ALDE faţă de voinţa românilor încât îmi e greu să şi găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic, PSD-ALDE, prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot şi-au dat arama pe faţă. Nu au înţeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe aşa cum sunt obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday