“Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19”, a transmis președintele printr-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis afirmă că “statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii, iar indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi”.

Președintele a cerut premierului și ministrului Sănătății să identifice rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța. “Este imperativ ca, în toate secțiile cu pacienți COVID-19 și mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare”, se mai arată în comunicat.

Reamintim, în urma incendiului de la Constanța, au decedat șapte persoane din cele zece internate în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday