Președintele Iohannis a efectuat prima vizită în țară de la izbucnirea epidemiei de coronavirus. Șeful Statului a mers la Târgu Mureș, unde a vizitat o unitate de suport medical pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, alături de președinte în vizită au fost și premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La final, președintele a susținut o scurtă declarație de presă: „Doresc să subliniez două lucruri. În primul rând faptul că s-a realizat această unitate externă medicală, un exemplu foarte bun de colaborare, această Sală Polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcțională în câteva zile. Din păcate, la Târgu Mureș au fost relativ multe cazuri de Covid-19. Mi-a plăcut că au fost prevăzători și au instalat toți cei implicați în timp util această extensie, pentru a fi pregătiți.

Din păcate, epidemia este între noi. Avem și astăzi, probabil ați văzut datele, 320 de cazuri noi. Peste o săptămână, există starea de urgență. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Ea este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm mai liber să nu avem o explozie de cazuri noi. Trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm.

15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgență, dar din păcate epidemia nu se arată în retragere. Mare mare grijă dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am îndurat în ultimele două luni cu mari sacrificii”.

Reamintim că sâmbătă, autoritățile au anunțat 320 de noi cazuri de coronavirus în România. În total, numărul persoanelor infectate a urcat la 15.131, dintre care 926 au decedat și 6.912 s-au vindecat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday