Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Ambasada Germaniei, cu ocazia Zilei Unificării Germaniei. Principalele declarații ale președintelui:

Soarta Europei este și soarta fiecărui stat european. Ziua de 3 octombrie are o simbolistică importantă nu doar pentru Germania, ci pentru întreg teritoriul european.

2018, anul celei de 28-a aniversări a reunificării Germaniei, 28 de ani de când poporul german și-a îndeplinit visul de a trăi împreună.

Ne aflăm la doar câteva luni de președinția UE. Doresc să vă asigur de angajamentul ferm al României. Suntem hotărâți să facem față provocărilor și să contribuim la identificarea de soluții eficiente și la consolidarea rolului UE pe scena internațională.

Un moment definitoriu va fi summitul din mai anul viitor, de la Sibiu, în cadrul căruia va trebui să identificăm cea mai bună cale de urmat pentru o uniune mai puternică, mai apropiată de cetățenii săi.

Ne bucurăm să putem conta pe sprijinul Germaniei, care este un reper al construcției europene și un partener care ne-a susținut constant eforturile de cooperare europeană.

Sunt convins că președinția va contribui la o și mai bună colaborare cu Germania, având în vedere aspirațiile noastre comune. Relațiile noastre bilaterale au natură specială, strategică, bazându-se pe prietenie și încredere. Ele s-au dezvoltat dinamic, iar dialogul dintre țările noastre este în prezent nu numai deschis, dar și intern. Pe plan economic, Germania este de mulți ani primul partener comercial al țării noastre.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday