Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi o ședință de lucru cu premierul Cîțu și membri ai guvernului, pe tema gestionării pandemiei.

Principalele declarații de la finalul ședinței:

Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun, despre vaccinare.

Chiar dacă avem relativ mai puține infecții, nu putem spune că lucrurile stau bine. Avem multe persoane la ATI, prea multe decese zilnic. Așadar, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu este de joacă.

Cum va fi de Crăciun? 

Pot să vă spun următoarele lucruri: Nu vom introduce restricții noi, însă restricțiile deja în vigoare rămân toate în vigoare. Sunt obligatorii, nu este nimic opțional. Vă rog să vă conformați acestor restricții, dacă nu vreți să ajungeți în spitale. Nu se adaugă nicio restricție nouă.

Referitor la vaccinare, vă confirm că va începe în România și în toată UE exact pe 27 decembrie. După Crăciun încep să vină următoarele tranșe. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze.

 În perioada sărbătorilor, aveți grijă de voi, de cei dragi, respectați restricțiile! 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday