Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la ora 18, în care a vorbit despre “lipsa de credibilitate a Parlamentului”, căruia i-a cerut să se “reîntoarcă la agenda cetățeanului”. “Oamenii vor mai puțin scandal și mai multă cooperare”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut în același timp apel la oprirea luptelor electorale, atât între partide, cât și între lideri politici: “Este nevoie de mai multă empatie, implicare, și rezultate concrete. Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Trebuie transformate cifrele din statistici în beneficii pentru cetățeni. Perioada luptelor electorale s-a încheiat. Guvernarea nu este despre competiția dintre partide. (…) Alegerile interne din partide nu sunt despre înlocuirea unui lider cu alt lider. Rezultatul final este atingerea unui nivel și mai bun de reprezentare a românilor.”

“Sunt multe restanțe care își așteaptă rezolvarea. Fac apel către toate partidele să privească spre viitor și să arate românilor că îi respectă. Simpla retorică nu-și are rostul. Sunt multe subiecte importante, fundamentale, al căror succes va fi greu de atins fără dialog și cooperare”, a mai declarat președintele.

Cu doar câteva minute înainte de declarația președintelui Iohannis, Dacian Cioloș și Dan Barna (vicepremier) au anunțat că miniștrii USR-PLUS nu vor mai participa la ședința de guvern din această seară, indiferent dacă prim-ministrul Florin Cîțu decide să o reia și fără ei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday