Președintele Iohannis a ținut o conferință de presă în timpul vizitei în Parcul Comana, din județul Giurgiu. Pe lângă alte teme abordate, șeful statului a făcut precizări legate de activitatea coaliției de guvernare în privința sistemului de justiție: ”Secția Specială nu a fost desființată, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul Justiției nu a găsit, încă, calea potrivită. Nici legile justiției nu sunt gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri”.

La finalul lunii iulie, ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de modificare și completare a Codului Penal, precum și Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2021-2025.

În legătură cu proiectul de desființare a Secției Speciale, coaliția de guvernare nu a ajuns la un consens. UDMR  a respins pe rând mai multe propuneri înaintate de ministrul Stelian Ion, între care și preluarea anchetelor Secției de către DNA. UDMR a propus, în schimb, înființarea unei direcții în cadrul Parchetului General, care să preia atribuțiile SIIJ, la care vicepremierul Dan Barna a replicat că ”este un amendament toxic și de neacceptat. Suntem în fața unei negocieri foarte complicate”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday