Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va implica „pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre europenizare”.

„Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști, am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare, abia atunci, când PSD-ul este trimis în opoziție, vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii, România normală, România așa cum ne-o dorim noi, cu toții”, a mai declarat șeful statului.

Principalele declarații:

„Este o victorie importantă victoria de astăzi. Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD-ului. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România. Vă promit astăzi, aici, în această seară că voi fi președintele tuturor românilor, și a celor care m-au votat, cărora le mulțumesc în mod expres, și a celor care nu m-au votat. Voi fi și președintele românilor care nu au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge totuși la vot.

Acum, după această victorie, sunt multe lucruri de făcut. Sunt multe lucruri de reparat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală și vă promit încă un lucru: voi fi un președinte total implicat pentru România.

Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști, am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare, abia atunci, când PSD-ul este trimis în opoziție, vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii, România normală, România așa cum ne-o dorim noi, cu toții.

România normală. În România normală vor fi și trebuie să fie alegătorii liberali, vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, în România normală vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR și, da, în România normală trebuie să fie și alegătorii PSD-ului. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului, eu am un război cu PSD-ul, care încearcă să se cramponeze de putere în județe, în comunități și de aceea vă invit, dragi români, să rămâneți conectați, mergeți în continuare la vot în număr mare. Este extrem de important. În România normală trebuie să aibă loc și cercetătorii, și medicii, și profesorii și muncitorii de pe șantiere și toți românii din diaspora. Și pensionarii, care vor să fie respectați. Vedeți, nu există mai multe Românii, cum eronat clamează unii. Există o singură Românie – România noastră, a tuturor și cu toții trebuei să punem umărul pentru a construi România normală.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday