Președintele Iohannis a făcut primele declarații, după condamnarea lui Liviu Dragnea. A afirmat că anunțul privind noua candidatură la prezidențiale vine pe fondul unei scene politice ,,tulburi”.

,,Nu mă tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le aiau nicuiodată nu le-am luat fiindcă mă tem sau nu de o suspendare. Dacă discutăm concret, nu există niciun motiv de suspendare și doi nu are cine să facă suspendarea. Nu-mi doresc ca Dragnea să se teamă de mine, mi-aș dori să se teamă de români. În continuare sunt de părere că ar trebui să se retragă. După a doua condamnare Dragnea ar trebui pur și simplu să dispară din politică. Primul partid se constituie într-un grup pentru un infractor. Cum crede că poate să fie credibil și exemplu în România? Politica este despre moralitate. Cum să conducă un om România care este condamnat în două dosare penale? S-a lucrat în ultimii 30 de ani în România în diplomație, ca să ajungem și noi în rând cu lumea. Și am ajuns în rând cu lumea. Acum suntem aruncați înapoi cu mulți ani. România își pierde respectul pe care l-a câștigat cu greu”, a declarat președintele.

Despre eventualitatea unei ordonanțe de urgență pentru Codurile Penale, Klaus Iohannis a spus:  Eu cred că una din marile probleme din Constituția noastră este dată de posibilitatea de a da ordonanțe de urgență pe perioada vacanței parlamentare. Este contraproductiv și pericolul constă în faptul că Guvernul poate da ordonanța de urgență fără ca cei vizați să poată interveni. O dată și odată trebuie să tragem linie cu aceste ordonanțe de urgență. Trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să stea în alertă. Să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday