Președintele a mai spus că a fost informat în timp real despre evoluțiile din Ucraina și că a cerut părților implicate să trateze ,,cu calm” incidentul.

,,Am solicitat să fiu informat despre evoluție. Serviciile noastre m-au ținut la curent în timp real. O reacție oficială a fost emisă de MAE după consultarea cu noi, urmărim cu foarte mare atenție. Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu, orice măsură, dar așa cum și aliații noștri din NATO și prietenii noștri din UE, am adresat rugămintea părților să trateze cu calm incidentul, să se meargă spre detensionare.

Urmărim și vom fi pregătiți să reacționăm proporțional, dar pentru români nu există niciun motiv de îngrijorare”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim că astăzi președintele Ucrainei a semnat un decret pentru instaurarea stării excepționale, timp de 60 de zile, pe fondul tensiunilor cu Rusia, după ce aceasta a deschis focul și a capturat trei nave ucrainene, declanșând o creștere accentuată a tensiunilor dintre cele două țări. Decretul trebuie aprobat și de Parlament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday