Purtătorul de Cuvânt al Președintelui Românei, Mădălina Dobrovolschi, a susținut o declarație de presă, în care a anunțat că președintele Iohannis este nemulțumit de ordonanța de urgență de astăzi, prin care se reglementează ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală.

,,Klaus Iohannis constată că PSD nu a înțeles nimic din alegeri și umblă la cutia cu ordonanțe de urgență. Votul românilor nu este bătaia de joc a PSD. Cetățenii au transmis foarte clar că practica OUG trebuie să înceteze. Acest instrument nu poate fi folosit în continuare abuziv și netransparent.

Schimbarea de astăzi este de fapt o concesie pe care premierul Dăncilă vrea să o facă în fața baronilor PSD pentru a le câștiga sprijinul. Evident, vor fi favorizați domnii Oprișan, Buzatu și Arsene. Acești baroni PSD panicați de scăderea în sondaje vor să-și securizeze funcțiile. Președintele Iohannis subliniază că un județ nu este o comunitate, președintele de Consiliu Județean nu poate fi confundat cu un primar”, a transmis purtătorul de cuvânt de la Cotroceni.

Alte declarații ale Purtătorului de Cuvânt al Administrației Prezidențiale:

Președintele Consiliului Județean nu este consacrat prin Constituție ca autoritate a administrației publice. Argumentul invocat de Guvern nu se susține pentru că nu există un popor al județului. Acest argument maschează disperarea PSD, care a înțeles că e pe punctul de a pierde majoritățile în Consiliile Județene. Dacă PSD e preocupat de această problemă, soluția e foarte clară: adoptarea alegerii primarilor în două tururi.

Având în vedere faptul că PSD a spus că va elabora un proiect de schimbare a Constituției, pentru a pune în acord cu referendumul, președintele transmite că PSD nu mai poate păcăli pe nimeni. E coincidență că PSD e grăbit să defileze public cu această inițiativă de revizuire a Constituției?

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday