Update: Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump nu a mai avut loc, deoarece președintele Statelor Unite și-a anulat toate întâlnirile programate astăzi, fără a preciza motivele pentru care a făcut acest lucru.

Cei mai probabil, cei doi președinți ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american și întărirea prezenței NATO în flancul estic.

Știrea inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la summitul NATO de la Bruxelles, va avea o întâlnire bilaterală, de la ora 11.00, cu preşedintele SUA, Donald Trump. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Administrația mai transmite că de la ora 09:45, Iohannis a Participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern, cu Georgia şi Ucraina.

De la ora 11.30, preşedintele va lua parte la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern cu parteneri operaţionali „Resolute Support” şi posibili parteneri operaţionali, iar la finalul summitului va susţine o declaraţie de presă.