Președintele Klaus Iohanis a anunțat într-o declarație de presă că este alături de toți cei care vor participa astăzi la protestul ,,România vrea autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi.

,,Guvernarea PSD a eșuat. În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15 vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei. Șî eu”, a spus președintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a criticat din nou PSD pentru Legea Bugetului și a spus că guvernarea actuală va fi singura vinovată pentru lipsa progresului: ,,Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea taxe mai mari adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”.

Declarațiile complete ale lui Klaus Iohannis:

Legea Bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori a ajuns la promulgare neschimbată.

O singură zi, atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important. Este de-a dreptul rea voință refuzul de a repara un buget care evident va genera efecte negative în economie, resimțite de către cetățeni.

Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România. Nu a fost să fie. Într-o logică exclusiv politicianistă PSD nu a ținut cont de nimic și a mers înainte. Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea taxe mai mari adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României.

Majoritatea PSD, interesată mai degrabă de cumetrii politice și lupta împotriva justiției, demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate.

Exemplul OUG 114 ne arată că această Guvernare este toxică și pentru bunăstarea populației, care suportă zilnic costurile finale ale incompetenței și imposturii PSD.

Experimentele unor așa-zisi vizionari amenință viitorul unor sectoare vitale. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar bazat pe promisiunea că la rectificare se vor astupa anumite găuri.

În legătură cu pensiile constat că la Guvern se trăiește într-o lume paralelă. Nu doamna premier, nu ați mărit nimic aticipat. Încetați să-i amăgiti pe români și citiți programul de guvernare. Acolo scrie clar că în 2019 va fi 1265 de lei punctul de pensie. Știți cât este? Nu, nu este 1265 de lei, așa cum ați promis, este 1100 de lei.

Abia în septembrie cu creșterea promisă și pe care sincer nu știm dacă o veți respecta va crește la ceea ce ați promis pentru tot anul. Iar ceea ce numiți creșteri anticipate reprezintă o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor.

Întotdeauna alții, nu PSD sunt de vină pentru starea educației, bugetele locale, alocații, drepturile încălcate pensionarilor. Doamne ferește, nu PSD. În realitate toată guvernarea din ultimii doi ani este o mare gaură neagră pentru economia și societatea românească.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday