Klaus Iohannis: Adoptarea Codului Administrativ prin OUG este un grav atentat la adresa întregului sistem. PSD vrea să distrugă administrația de dragul baronilor locali.

Președintele României critică într-un comunicat de presă adoptarea de către Guvern prin ordonanță de urgență a Codului Administrativ. Klaus Iohannis atrage atenția că ,,nu există niciun argument și nicio justificare pentru adoptarea acestei Ordonanţe”.

Klaus Iohannis, atrage atenția că ,,după doi ani în care a încercat prin toate mijloacele să îngenuncheze Justiția de dragul unor corupți, PSD vrea acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali”: ,,Este extrem de grav că o lege esențială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, și care reprezintă practic baza legală a administrației publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanță de Urgență. OUG este un instrument prevăzut în Constituție în mod explicit doar pentru situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată”.

Președintele avertizează Guvernul că instrumentul ordonanțelor de urgență nu mai poate fi folosit în continuare excesiv și că arhitectura de funcționare a întregii administrației publice din România ,,va fi dramatic alterată”.

,,Președintele României consideră că dezbaterea Codului Administrativ, de altfel absolut necesară, trebuie făcută de către Parlament, transparent și în urma unui amplu dialog social. Un act de o asemenea amploare și cu un asemenea impact este obligatoriu să fie elaborat de către unica autoritate legiuitoare a țării și nu de către Guvern, care, prin OUG, face un grav exces de putere, forțând limitele Constituției. Credibilitatea și buna-credință ale PSD de a face singuri reforme, indiferent de domeniu, sunt nule, iar intervențiile catastrofale ale PSD în legislația penală și fiscală sunt cele mai edificatoare exemple”, se mai arată în documentul citat.

Președintele Klaus Iohannis evidențiază  că, după modificarea prin Ordonanță de Urgență a legislației în privința alegerii președinților de consilii județene, ,,adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea și de a-și servi baronii”.

,,PSD nu se poate schimba, iar lecția votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înțeleagă”, concluzionează președintele.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday