Administrația Prezidențială arată într-un comunicat de presă că președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat astăzi următoarele decrete:

  • Decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani;
  • Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani;
  • Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.

Amintim că CSM a avizat negativ propunerile pentru șefia DIICOT și a Parchetului General, iar candidatul pentru conducerea DNA a primit aviz pozitiv. Avizele sunt consultative.

Asociația Inițiativa pentru Justiție a cerut președintelui Iohannis să respecte avizele CSM privind propunerile pentru noii șefi de parchete. „Nu aruncați sistemul judiciar într-o criză care ar afecta grav justiția și statul de drept”, cereau membrii asociației.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday