Klaus Iohannis a retras decorația oferită anul trecut Spitalului Județean de Urgență din Suceava. Amintim că în Suceava numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 600 din totalul de 2460 de cazuri confirmate în țară.

Comunicatul oficial:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 aprilie a.c., decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.”

Preciză că procurorii au extins ancheta in rem de la Spitalul de Urgență Suceava, pentru abuz în serviciu și fals intelectual, pe lângă zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii arată că „există indicii că decesele au legătură cu activitatea ilicită desfășurată de medici și DSP”.

Ieri, ministrul Sănătății spunea că la Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată din cauza erorilor medicilor și a persoanelor care nu respectă restricțiile impuse. „Circa o mie de oameni infectați umblă liberi”, spunea Tătaru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday