Președintele Iohannis a avut astăzi o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Ucraina, dar și în contextul evoluției crizei de la granița statului vecin cu Rusia.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a reiterat că România sprijină Ucraina în ceea ce privește integritatea sa teritorială și că va susține aderarea sa la NATO. Mai mult, președintele Iohannis a susținut că “este inacceptabilă amenințarea cu folosirea forței și tentativa de subminare a actualilor parametri ai arhitecturii europene de securitate, precum și încercările de recreare a unor sfere de influență”, recunoscând dreptul  Ucrainei de a-și alege propriile opțiuni de politică externă și de securitate.

Președintele României a reconfirmat, totodată, sprijinul pentru politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea “și a apreciat comportamentul responsabil al Ucrainei în vederea evitării creșterii tensiunilor cu Rusia”. La rândul său, președintele Ucrainei a mulțumit României pentru sprijinul său în cadrul Uniunii Europene, cât și al NATO.

Sursă: Presidency

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday