Președintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Cotroceni pe Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, la aniversarea a 30 de ani de la semnarea tratatului de prietenie între cele două țări. După ceremonie, cei doi au susținut o conferință comună de presă.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • Discuțiile de astăzi s-au concentrat pe situația gravă de securitate generată de războiul Federației Ruse cu Ucraina. Este crucial ca sprijinul UE și al țărilor membre să continue pentru Ucraina și cetățenii ei.
  • Am abordat necesitatea unor noi sancțiuni contra Rusiei. Presiunea trebuie să se intensifice. Toate crimele de război comise de armata rusă trebuie anchetate minuțios și sancționate de instituțiile europene, iar România va sprijini acest proces.
  • Trebuie sprijin consistent pentru Moldova. România sprijină pe deplin integrarea Republicii Moldovei, a Ucrainei și a Georgiei în UE.
  • Am reiterat așteptările noastre privind aderarea României la Spațiul Schengen. Am abordat tema securității energetice. Am evidențiat faptul că România dorește să își asume un rol activ privind diversificarea aprovizionării cu gaze naturale.
  • Ca aliați NATO, România şi Germania împărtășesc obiectivul esențial de asigurare a păcii și securității la Marea Neagră. În acest context, dorim aprofundarea cooperării cu Germania, inclusiv în pregătirea Summitului NATO de la Madrid, unde urmează să luăm decizii importante pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare, mai ales pe Flancul Estic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday