Oksana Baulina a fost jurnalist al site-ului de investigațiii The Insider din Rusia. Potrivit site-ului, pe lângă aceasta și-a mai pierdut viața o persoană, iar alte două au fost rănite.

De la declanșarea războiului, Baulina a realizat corespondențe din Kiev și din Liov, oraș aproape de granița de vest cu Polonia. Înainte de a fi jurnalistă, a lucrat pentru fundația anticorupție a lui Alexei Navalnîi, considerat cel mai puternic opozant al lui Vladimir Putin. Anul trecut, fundația a fost declarată extremistă și a fost scoasă în afara legii.

Organizația Reporterii Fără Frontiere a avertizat că atacarea jurnaliștilor reprezintă o crimă de război și a adăugat că până acum, trei jurnaliști au fost răpiți pe teritoriul Ucrainei, într-o lună de război.

Amintim, în urmă cu opt zile, un cameraman, un reporter și un consultant independent care lucrau pentru televiziunea americană Fox News au murit în urma unui atac asupra mașinii cu care se deplasau în Kiev.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday