Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizează că sunt 100 de milioane de adulți cu schema completă de vaccinare (care au primit ambele doze de vaccin sau au fost imunizați cu Johnson&Johnson): “Mai mult de jumătate dintre cetățenii adulți ai UE au fost vaccinați cu cel puțin prima doză de vaccin anti-Covid, iar o sută de milioane de persoane au fost deja complet imunizate. Facem progrese mari în direcția obiectivului nostru: să livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulții din UE până luna viitoare.

Am reușit asta în timp ce exporturile nu s-au oprit deloc. Am produs 700 de milioane de doze, dintre care 350 de milioane au fost livrate către 90 de țări”, a transmis von der Leyen.

Conform datelor centralizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), sunt astfel peste 183 de milioane de adulți în UE care au primit cel puțin o doză de vaccin. 

Din totalul prezentat de Ursula von der Leyen, conform ultimului bilanț oficial, România a administrat de la începutul campaniei peste 8 milioane de doze de vaccin, iar 4,1 milioane de persoane au fost complet imunizate. În Bulgaria, 14,8% din totalul populației adulte a fost vaccinată.

România este în urmă cu campania de vaccinare, comparativ cu situația la nivel european, care pare să se îmbunătățească. Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, recomandă ca cetățenii UE să fie în continuare precauți, pe măsură ce se înmulțesc adunările mari de oameni, crește mobilitatea populației și încep să fie organizate festivaluri, iar fanilor le este permis din nou accesul la competiții sportive: “Cu toate că trebuie să recunoaștem cu toții progresul făcut în majoritatea țărilor din Europa, trebuie, de asemenea, să conștientizăm că nu suntem sub nicio formă în afara oricărui pericol”. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday