Judecătorii bulgari s-au pronunțat, în primă instanță, pentru extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia nu este executorie până la sentința definitivă. Elena Udrea poate face contestație la Curtea de Apel din Sofia.

În urmă cu cinci zile, instanța a hotărât că fostul ministru al Turismului să rămână în centrul de detenție pe perioada judecării cazului de extrădare. În tot acest timp, judecătorii bulgari au cerut autorităților române informații despre regimul de detenție și starea penitenciarelor din țară, după ce Elena Udrea s-ar fi plâns despre condițiile pe care le-a avut de trecut în perioada în care a fost arestată în România.

Reamintim, pe 7 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare cu executare pe Elena Udrea, fost ministru al Turismului, în dosarul ”Gala Bute”. La scurt timp, a fost dată în urmărire generală pentru că nu a fost găsită la domiciliu și nici nu s-a predat voluntar la poliție.

Foto: Inquam / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday