Având în vedere profilul Campionatelor din Regatul Unit și din întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile pe scară largă ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și de divertisment de a limita influența globală a Rusiei, prin cele mai puternice mijloace posibile”, a declarat Clubul de Tenis All England (AELTC) într-un comunicat.

În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruși sau bielorusi la Campionate. Prin urmare, intenția noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruși și bieloruși la Campionatele din 2022”, a adăugat AELTC.

Kremlinul a declarat anterior că interzicerea participării jucătorilor ruși la Wimbledon ar fi “inacceptabilă”. A face sportivii victime ale unor prejudecăți politice, intrigi, acțiuni ostile față de țara noastră, este inacceptabil. Aici se poate doar exprima regretul“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov, într-o conferință telefonică.

Astfel, interdicția va împiedica câțiva jucători de rang înalt să concureze la Wimbledon. Patru tenismeni ruși se află în prezent în top 30 ATP, între ei remarcându-se numărul doi mondial, Daniil Medvedev. De asemenea, Rusia are cinci sportive în top 40 al clasamentului WTA Tour, iar bielorusa Aryna Sabalenka se află în prezent pe locul patru în lume și a fost semifinalistă la Wimbledon anul trecut. Compatrioata sa, Victoria Azarenka, fostă nr. 1 mondial, este în prezent pe locul 18 WTA.

Al treilea Grand Slam al anului, Turneul de la Wimbledon, va începe pe data de 27 iunie.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday