Johnson&Johnson a oferit a doua doză unui număr de 30 de mii de voluntari din SUA, la 56 de zile după prima. În urma imunizării, un singur participant s-a mai infectat, față de 14 din grupul de control. Compania a mai transmis că nivelul de anticorpi a fost de circa 4-6 ori mai mare, iar efectele adverse aceleași, după două doze. Datele urmează să fie revizuite de evaluatori independenți, după care să fie trimise autorităților de reglementare.

Până acum, numai Pfizer a transmis suficiente informații pentru ca autoritățile americane să se poată pronunța pentru sau împotriva celei de-a treia doze. Vineri, un comitet consultativ al FDA a recomandat a treia doză pentru persoanele vulnerabile sau cu vârste de peste 65 de ani și a anunțat că va emite o recomandare și pentru populația generală, când va dispune de suficiente date.

În contextul în care în SUA, președintele Biden promovează supra-rapelul, cu scopul de a scădea ratele de spitalizare și mortalitate, toți producătorii de vaccinuri anti-Covid testează o doză suplimentară. În cazul Johnson&Johnsoon, a cărei schemă de administrare prevede o doză unică, cercetătorii au testat a doua doză.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday