Conform Departamentului de Justiție Spaniol, “totul indică” faptul că McAfee s-a sinucis. Personalul medical din închisoare a încercat să-l resusciteze, dar fără succes. Avocatul său, Javier Villalba, a declarat ulterior pentru Reuters că clientul său s-a spânzurat în celula sa din Penitenciarul Brians 2 din Barcelona.

Cu doar câteva ore înainte de constatarea decesului, Curtea Națională a Spaniei își dăduse acordul pentru a-l extrăda pe McAfee în SUA, pentru a face față acuzațiilor de evaziune fiscală.

John McAfee (75 de ani) a fost o personalitate controversată, a cărui companie a lansat primul software anti-virus comercial. În octombrie 2020, antreprenorul a fost arestat în Spania, fiind acuzat că a primit peste 23 de milioane de dolari pentru promovarea monedelor virtuale, fără a declara acest lucru către autoritățile financiare și fără a plăti taxe pentru acești bani.

Acesta a mai fost acuzat și că nu și-a declarat veniturile obținute din consultanță, din discursurile ținute la evenimente și nici pe cele obținute din vânzarea drepturilor pentru un documentar despre povestea vieții sale.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday