Joe Biden a atras atenția asupra importanței evitării “conflictului” dintre SUA și China, dar și a colaborării în probleme globale sensibile precum schimbările climatice sau securitatea mondială. Acesta a adăugat că lumea “se așteaptă” ca cele două națiuni să lucreze în parteneriat.

La rândul său, Xi Jinping a spus: Lumea se așteaptă ca SUA și China să gestioneze corect relația. Întâlnirea noastră, a atras atenția lumii. Trebuie să lucrăm cu toate țările pentru a aduce pacea mondială. În cadrul întâlnirii noastre trebuie să avem un schimb sincer de opinii cu privire la probleme de importanță strategică… Aștept cu nerăbdare să lucrez cu dumneavoastră”.

Președintele Statelor Unite și al Chinei s-au întâlnit în cadrul summitului G20, din Indonezia. Momentul este important având în vedere relațiile tensionate dintre cele două state din ultima perioadă, pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia, al tensiunilor militare dintre China și Taiwan și din Peninsula Coreeană.

Surse alternative: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday