Casa Albă a anunțat că discuția telefonică dintre președintele Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin, s-a încheiat la ora 19:06 (ora României). Cei doi au vorbit o oră și două minute la telefon. Discuția dintre cei doi lideri a avut loc la câteva ore după ce SUA și-au retras unele trupe din Ucraina și au ordonat evacuarea majorității personalului ambasadei sale de la Kiev, pe fondul temerilor în creștere privind invazia Ucrainei.

Președintele Joseph R. Biden Jr. a vorbit astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre escaladarea tensiunilor militare și acumulările de trupe de la granița cu Ucraina. Președintele Biden a spus clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, vor răspunde decisiv și vor impune Rusiei costuri rapide și severe. Președintele Biden a reiterat că o nouă invazie a Ucrainei va produce suferințe umane pe scară largă și va diminua poziția Rusiei. Președintele Biden i-a spus clar președintelui Putin că, deși Statele Unite rămân pregătite să se angajeze în diplomație, în deplină coordonare cu aliații și partenerii noștri, suntem pregătiți în aceeași măsură și pentru alte scenarii”, informează Casa Albă într-un comunicat, cu privire la discuțiile dintre cei doi.

Tot astăzi, Vladimir Putin a discutat și cu președintele francez Emmanuel Macron, care i-a reproșat că ”un dialog sincer nu este compatibil cu escaladarea situației”.

Surse: CNN, White House.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday