Vorbind off the record (pentru a nu fi preluat) la un eveniment politic din Washington, Joe Biden a spus că Putin a crezut în mod eronat că invazia Ucrainei va rupe unitatea NATO și va destrăma Uniunea Europeană. Biden consideră că Putin este un om foarte calculat și că acum este îngrijorat de faptul că liderul rus nu știe cum să mai oprească războiul din Ucraina. “Nu are o cale de ieșire în acest moment și încerc să-mi dau seama ce putem face noi în acest sens”, a spus Joe Biden, citat totuși de presa americană, deși comentariile sale nu erau menite să fie date publicității.

Aseară, președintele american a reactivat o lege din cel de-Al Doilea Război Mondial ce va simplica și va urgenta transferurile de armament american către Ucraina. În urmă cu 80 de ani, legea a fost concepută să permită ajutarea statelor europene, inclusiv a Rusiei, pentru a lupta împotriva Germaniei naziste.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday