Biden a scris pe Twitter că “nu putem permite ca Acordul din Vinerea Mare să devină o victimă a Brexit. Orice acord comercial dintre SUA și Marea Britanie trebuie condiționat de respectarea acordului și de evitarea întoarcerii la o frontieră [între Republica Irlanda și Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii]. Punct.”


Avertismentul vine în contextul tentativei Guvernului Johnson de a modifica termenii acordului de ieșire din UE, aprobat în ianuarie de parlamentul britanic, care evita instituirea unei frontiere între cele două Irlande, una stat independent, membru al UE, celălalt, parte din UK.

Într-o analiză BBC, preluată anterior de Biziday se arăta că Johnson încearcă de fapt prin acest joc dur să forțeze fie încheierea unui acord comercial cu UE până la jumătatea lunii octombrie, fie o ieșire fără acord.

Amenințarea lui Biden are desigur sens doar în ipoteza în care acesta va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, adversarul său, Donald Trump, fiind un susținător al lui Boris Johnson și al ieșirii Marii Britanii din UE.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday