Președintele american Joe Biden va discuta cu șefii de stat din România, Franța, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Canada și cu reprezentanții NATO și Uniunii Europene. Teleconferința începe la ora 18 (ora României).

Discuția liderilor de stat și a reprezentanților blocurilor aliate are loc la câteva ore după vizita șefului NATO, Jens Stoltenberg, la baza militară Mihail Kogâlnicaenu din Constanța. Stoltenberg a inspectat baza și a salutat militarii americani sosiți în România.

Președintele Iohannis a apreciat că ”traversăm cea mai gravă criză după căderea cortinei de fier”, în timp ce Stoltenberg a declarat: “Nu vom face compromisuri față de principiile noastre. Nu vor exista membri de prim rang sau de rang doi. Toți suntem uniți.”

În această dimineață, Antony Blinken, Secretarul american de Stat, a avertizat că o invazie a Rusiei în Ucraina poate avea loc în orice moment, chiar și pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday