Spectatorii prezenți pe arenele unde se desfășoară probele olimpice vor trebui să poarte mască de protecție în permanență, a anunțat Comitetul Olimpic.

Există temeri că Jocurile pot declanșa o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în Japonia; dacă această situație se va înregistra, Comitetul și autoritățile japoneze s-au înțeles să reducă numărul spectatorilor.

Săptămâna trecută premierul Yoshihide Suga a încurajat publicul japonez să urmărească Jocurile la televizor, mai degrabă decât să participe la evenimente. Vineri, epidemiologul-șef al Japoniei a recomandat ca întreg evenimentul să se desfășoară fără public, în vreme ce în Tokyo, oraș-gazdă, starea de urgență a fost ridicată duminică.

Olimpiada este programată să înceapă pe 23 iulie, în timp ce jocurile paralimpice urmează o lună mai târziu; pentru acestea din urmă numărul de spectatori va fi anunțat până pe 16 iulie.

Surse alternative: BBC, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday