Șapte țări membre ale NATO vor cheltui 2% din PIB-ul lor pentru cheltuielile de apărare în 2018, a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, potrivit AFP, care notează faptul că cifra nu ar trebui să-l mulțumească pe Donald Trump, înaintea summit-ului NATO, care va avea loc între 11 și 12 iulie.

„Statele Unite cheltuie mult mai mult decât orice altă țară pentru a le proteja”, a reacționat Trump pe Twitter, înainte de plecarea în Europa. „Nu este corect față de contribuabilul american”, a continunat el.

„Nu aș fi surprins dacă cheltuielile pentru apărare dau naștere unei discuții energice între aliați”, afirma Stoltenberg, înaintea reacției lui Trump.

„Cei 29 de membri ai NATO au promis să cheltuie 2% din PIB-ul lor pentru cheltuielile de apărare în 2024. Patru sunt deja la acest nivel – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Grecia și Estonia, iar alte patru – Lituania, Letonia, Polonia și România vor fi la sfârșitul anului”, a asigurat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday