Un purtător de cuvânt al NATO a explicat că Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu Zona Zoster și nu va putea fi prezent fizic la Summitul B9, care va avea loc vineri la București. Stoltenberg trebuia să se întâlnească astăzi și cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin.

Secretarul general își va efectua vizita planificată în Germania și România de la distanță, prin apel video, nu în ​​persoană. A fost diagnosticat cu Zona Zoster, care poate apărea după COVID-19, și lucrează de acasă”, a declarat joi oficialul NATO.

Stoltenberg a fost testat pozitiv cu Covid la mijlocul lunii mai. Zona Zoster este o infecție virală care apare atunci cand virusul varicelo-zosterian aflat deja în corp se reactivează din stadiul latent. Virusul este mai sever la pacientii imunocompromiși și există studii care indică faptul că se poate reactiva în urma infectării cu Covid.

Stoltenberg urma să participe mâine la o întâlnire cu liderii României, Poloniei și Ungariei la București, o reuniune a formatului B9, care are loc cu doar două săptămâni înaintea summitului NATO de la Madrid, unde va fi adoptat noul Concept Strategic al Alianței.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday